Termeni conditii

.Definitii

1.1.In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

Doctor Auto Service SRL – reprezinta societatea comerciala Doctor Auto Service SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Str. sector 2, Str. STR. CAREI, Nr. 5, Bl. B30, Sc. 1, Et. 8, Ap. 51, județ BUCUREȘTI.

Site – Reprezinta Site-ul web apartinand Doctor Auto Service SRL, care se afla la adresa https://doctorautoservice.ro/, prin intermediul caruia Utilizatorul are acces la informatii privind serviciile si produsele oferite de catre Doctor Auto Service SRL sau Partenerii prezenți în site.

Serviciu – serviciu de vizualizare electronică a listărilor partenerilor, exclusiv pe portiunile public disponibile ale Site-ului, in sensul acordarii posibilitatii Clientului sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloacele puse la dispoziție de către Doctor Auto Service SRL sau de către Partener, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (telefonic).

Portal– https://doctorautoservice.ro/

Client/Partener – Reprezinta o persoana juridica care acceseaza Site-ul prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic), in scopuri private sau profesionale și care dorește ca pe portal să apară societatea pe care o reprezintă persoana sa.

Utilizator – Reprezinta persoana fizica cu varsta de peste 18 ani sau persoana juridica care acceseaza Site-ul prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic), in scopuri private sau profesionale si care a acceptat TERMENII SI CONDITIILE prezentului Site, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare.

Cerere – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail, telefon, nume societate care sunt trimise către portal în vederea acceptării unui partener pentru publicarea pe una/sau mai multe din paginile portalului.

Comanda – document electronic, generat ca urmare a accesarii Site-ului de catre un Client, prin care Clientul transmite catre Doctor Auto Service SRL intentia de a achizitiona Produse si Servicii de pe Site.

Produse si Servicii – orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Doctor Auto Service SRL catre Cumpator ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, exclusiv in mod electronic si doar prin intermediul site-ului un numar finit de servicii , pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre www.serciceauto.ro

Continut – reprezinta:

-toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

-continutul oricarui e-mail trimis Clientilor sau Utilizatorilor sau de catre https://doctorautoservice.ro/ prin orice mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

-informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre https://doctorautoservice.ro/ intr-o anumita perioada

-date referitoare la https://doctorautoservice.ro/ , sau alte date privilegiate ale acesteia.

Recenzie – modalitate de exprimare a beneficiarului sau detinatorului unui Produs sau Serviciu fata de un produs prin evaluare scrisa.

Document – Prezentele Termene si Conditii

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Produs si/sau Serviciu de catre https://doctorautoservice.ro/, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Descriere – toate descrierile Produselor.

II.Termeni generali

2.1. Doctor Auto Service SRL este denumirea comerciala a Doctor Auto Service SRL , persoana juridica cu sediul in Suceava, Str. Tolocilor 41, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul nr. J40/9236/2018, avand CUI RO39550654 numita in continuare Doctor Auto Service SRL

2.2.Va rugam sa cititi acesti termeni si conditii cu atentie pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului. Utilizarea acestui site implica acceptarea tacita a termenilor si a conditiilor de utilizare prezentate mai jos, care reprezinta intelegerea (contractul) dintre parti.

2.3.In calitate de autor/ proprietar/ administrator al site-ului https://doctorautoservice.ro/ , Doctor Auto Service SRL isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestuia, precum si Politica de confidentialitate, Termenii si conditiile de folosire, fara o notificare prealabila. Astfel, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

III.Drepturi de autor

3.1.Continutul site-ului https://doctorautoservice.ro/ este proprietatea Doctor Auto Service SRL

3.2. Doctor Auto Service SRL garanteaza utilizatorului acces limitat pe site-ul https://doctorautoservice.ro/, in interes personal (efectuarea de comenzi online sau informare) si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei Doctor Auto Service SRL fara acordul prealabil scris al acesteia.

3.3.Bazele de date, programe, elemente de grafica, sunt proprietatea Doctor Auto Service SRL , sau, dupa caz, a furnizorilor produselor oferite prin intermediul site-ului si este protejat de Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare.

3.4.Copierea, stocarea, modificarea partiala sau in intregime a site-ului este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare privind protectia drepturilor de autor. In calitate de utilizator, dumneavoastra sunteti pe deplin acord cu cele mai sus mentionate.

IV.Sesizari

4.1.In cazul in care observati ca am adus atingere in vreun fel asupra drepturilor de autor, produsele receptionate sunt contrafacute sau incalca drepturi la marca, va rugam sa ne comunicati acest lucru pe adresa de e-mail: contact@doctorautoservice.ro . Doctor Auto Service SRL va raspunde sesizarii in maxim 2 zile lucratoare.

V.Securitatea datelor personale

5.1.Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, informatiile furnizate de dumneavoastra vor fi folosite de Doctor Auto Service SRL exclusiv in scopul declarat al site-ului. Astfel, datele din formularul de comanda vor fi folosite numai pentru a va trimite confirmarea comenzilor, promotii, buletinele informative periodice (doar in masura in care sunteti de acord sa primiti acest gen de informatii) facturare si pentru livrarea comenzilor etc.

5.2.Nu sunteti obligat sa furnizati datele personale, insa refuzul face imposibila prelucrarea comenzii si derularea livrarii produselor. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre echipa Doctor Auto Service SRL

5.3.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. De asemenea, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale si sa solicitati stergerea datelor din baza noastra de date. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa catre Doctor Auto Service SRL cu o cerere scrisa, datata si semnata. Doctor Auto Service SRL se obliga sa nu faca publice sau sa nu vanda bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale clientilor sai. In cazul in care se va pune problema utilizarii datelor dumneavoastra in scopul realizarii unor campanii, vi se va cere acordul explicit.

5.4. Doctor Auto Service SRL nu trimite mesaje nesolicitate clientilor sai. Orice mesaj periodic trimis contine datele noastre de identificare, precum si o procedura valida de renuntare la subscriere.

VI.Politica de confidentialitate

6.1.Site-ul www.serciceauto.ro asigura protectia drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor fizice si in special a dreptului la protectia datelor cu caracter personal, in conformitate cu Regulamentul European cunoscut sub denumirea de GDPR – Regulamentul (UE) 2016/679

6.2.Site-ul https://doctorautoservice.ro/ are acces la urmatoarele date ale utilizatorilor, o data ce acestia isi dau acordul, bifand casuta corespunzatoare consitamantului expres:

-in cazul persoanelor fizice: nume, prenume, e-mail, telefon, adresa la care se doreste livrarea

-in cazul persoanelor juridice: denumirea societatii, nr.ord.reg.com/an, C.U.I./C.I.F., adresa la care se doreste livrarea

6.3.Aceste date personale colectate de catre site sunt stocate in conditii de securitate si nu sunt prelucrate in alt scop decat cel prevazut expres de site (ofertare, livrare, facturare si contractare), precum si in scop statistic sau de marketing.

6.4.Temeiul juridic al prelucrarii datelor il constituie creerea oportunitatii de ofertare si de incheiere a contractelor in domeniu de activitate al societatii, in mediul online.

6.5.Societatea nu este autorizata sa transmita tertelor persoane datele personale transmise la punctul 6.2. decat si in scopul mentionat la punctul 6.3.

6.6.Datele cu caracter personal sunt prelucrate in mod legal, echitabil si transparent fata de utilizator/client. Ele se rezuma a fi adecvate, relevante si limitate la ceea ce este necesar in raport cu scopurile in care sunt prelucrate.

6.7.Datele cu caracter personal sunt pastrate intr-o forma care permite identificarea utilizatorilor pe o perioada care nu depaseste perioada necesara indeplinirii scopurilor in care sunt prelucrate datele, iar pe perioada nelimitata doar in scop statistic/de marketing.

6.8.Utilizatorul are dreptul sa isi retraga in orice moment consintamantul. Retragerea consintamantului nu afecteaza legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consitamantului, inainte de retragerea acestuia.

6.9.Societatea furnizeaza utilizatorului/clientului informatii privind actiunile intreprinse asupra datelor in urma unei cereri, fara intarzieri nejustificate si in orice caz in cel mult o luna de la primirea cererii. Aceasta perioada poate fi prelungita cu doua luni atunci cand este necesar, tinandu-se seama de complexitatea si numarul cererilor.

6.10.Utilizatorul/clientul are dreptul de a solicita, in ceea ce priveste datele cu caracter personal, accesul la acestea, rectificarea sau stergerea acestora sau restrictionarea prelucrarii sau a dreptului de a se opune prelucrarii, precum si a dreptului la portabilitatea datelor, in conformitate cu GDPR. Utilizatorul/Clientul are dreptul de a primi datele cu caracter personal care il privesc si pe care le-a furnizat operatorului intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si are dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea operatorului caruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal).

6.11.Utilizatorul/clientul are dreptul de a obtine din partea societatii o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care o privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective, precum si la alte informatii legate de prelucrare, la cerere.

6.12.In orice moment, utilizatorul/clientul are dreptul de a se opune, din motive legate de situatia particulara in care se afla, prelucrarii datelor cu caracter personal care il privesc, inclusiv creatii de profiluri.

6.13.Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment prelucrarii in acest scop a datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv crearii de profiluri, in masura in care este legata de marketingul direct respectiv.

6.14.Cu privire la maniera de prelucrare a datelor personale ale persoanei fizice, in situatia prelucrarii necorespunzatoare/ilegale a datelor exista posibilitatea de a depune o plangere in fata Autoritatii de Supraveghere A.N.S.P.D.C.P. precum si de a introduce o cale de atac judiciara.

6.15.Pentru informatii complete privind prelucrarea datelor cu caracter personal, va rugam sa consultati sectiunea Politica de Confidentialitate.

VII.Utilizarea cookie-urilor

7.1.Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului).

Aceste fișiere fac posibilă recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului. Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile https://doctorautoservice.ro/ pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor: ex: – preferințele în materie de confidențialitate online, coșul de cumpărături sau publicitate relevantă. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajută să înțelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre web, permițându-ne îmbunătățirea structurii și conținutului lor, excluzând identificarea personală a utilizatorului.

7.2.Folosim două tipuri de Cookie-uri: fixe și per sesiune. Cele din urmă sunt fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației (browser-ului web). Fișierele fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioadă în parametrii Cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator.

7.3.Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator. Ca atare datele sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

7.4.În general, o aplicație folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încât administrarea automată a Cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când Cookie-uri sunt trimise către terminalul său. Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale paginii web.

7.5.Pentru informatii complete privind utilizarea cookie-urilor, va rugam sa consultati sectiunea Politica privind Cookie.

VIII.Garantia produselor

8.1.Produsele comercializate de Doctor Auto Service SRL nu sunt contrafacute.

8.2. Doctor Auto Service SRL garanteaza integritatea produselor comandate de pe site pe timpul transportului, pana in momentul livrarii.

8.3.Produsele cu durata de utilizare indelungata (aparate de indosariat, ghilotine, trimmere, laminatoare, distrugatoare de documente, table magnetice, seifuri etc.) sunt insotite de certificat de garantie comerciala valabila pentru perioada specificata pe site pentru fiecare produs, acolo unde aceasta se aplica. Pretul si riscul transportului intra in obligatia vanzatorului, atunci cand se confirma o defectiune aparuta in timpul perioadei de garantie.

8.4.Toate produsele comercializate pe site-ul https://doctorautoservice.ro/ beneficiaza de garantia legala de conformitate, care este de 24 luni in cazul produselor de folosinta indelungata.

IX.Obligatiile de inregistrare ale utilizatorului

9.1.In vederea utilizarii serviciului, sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra.

X.Produsele oferite. Politică de prețuri

10.1.Produsele comercializate pe https://doctorautoservice.ro/ sunt noi, iar la expedierea comenzii sunt însoțite de factură fiscală.

10.2.În situații excepționale, în care unele produse nu pot fi livrate din cauza de lipsei de stoc, https://doctorautoservice.ro/ va returna orice plată făcută în avans de către client.

10.3.Prețurile prezentate sunt exprimate în lei (RON) și nu includ taxa pe valoarea adăugată, TVA (19%), Doctor Auto Service SRL fiind o societate neplatitoare de TVA.

10.4.Prețul de achiziție tipărit pe factură este același cu cel stabilit în momentul plasării/confirmării comenzii ca fiind comandă fermă, în limita stocului disponibil și/sau al perioadei promoționale, în cazul în care această este definită.

10.5.Promoțiile și ofertele speciale au uneori termeni speciali, care vor fi prezentați pe site. Promoțiile și reducerile se aplică doar în perioada menționată pe materialele de promovare, iar prețurile se calculează conform condițiilor stipulate în cadrul acestora.

10.6. https://doctorautoservice.ro/ își rezervă dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele și/sau serviciile disponibile pe site fără notificarea în prealabil a Utilizatorului sau Clientului.

10.7.În cazul în care prețurile au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse eronat în baza de date, https://doctorautoservice.ro/ își rezervă dreptul de a nu onora o anumită comandă și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.

XI.Plata si livrarea produselor

11.1.Acest magazin online este destinat exclusiv livrarii de produse catre clienti persoane juridice, persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale, numai la adrese de pe teritoriul Romaniei. In momentul livrarii, o persoana cu varsta de minim 18 ani, reprezentand persoana fizica sau juridica, va semna pentru toate produsele expediate.

11.2.Orice comanda va fi livrata in limita stocului disponibil, cu conditia ca aceasta sa fi fost confirmata de catre Doctor Auto Service SRL . Termenul de livrare a produselor – in termen de 3-5 zile din momentul receptionarii comenzii, prin curier, in zilele lucratoare. Stabilirea curierului cu care se expediaza fiecare comanda se face de catre Doctor Auto Service SRL . In ziua de duminica nu se fac livrari. In anumite cazuri, in functie de disponibilitatea produselor, timpul de livrare se poate prelungi cu acordul clientului.

11.3.Produsele care conțin în dreptul lor mențiunea „Disponibil la comandă” vor fi expediate în termen de 7-20 zile. În situații excepționale termenul se poate prelungi până la 30 de zile, caz în care clientul va fi anunțat în legătură cu întârzierea apărută.

11.4.În situații excepționale, în perioada zilelor de sărbători legale, în perioada reducerilor Black Friday sau când vremea ori alte situații excepționale nu permit, durata de livrare poate fi mai mare.

11.5.În ziua livrării coletului, clientul este notificat telefonic de către firma de curierat, pe numărul de contact furnizat la plasarea comenzii și de eventualele reîncercări de livrare, dacă este cazul. În cazul în care nu veți fi găsit la adresă, în orarul stabilit pentru livrare, curierul va păstra produsele comandate între 1 – 3 zile încercând contactarea dvs. pentru a finaliza livrarea.

11.6.Reclamațiile referitoare la condiția și starea ambalajelor coletelor (ambalaje strivite, găurite, deteriorate) se fac la livrare, pe loc, curierului care livrează produsele.

11.7.Răspunderea pentru transportul coletelor revine exclusive firmei de curierat care livrează produsele, de aceea noi nu vom putea despăgubi un colet care are ambalajul deteriorat dar a fost acceptat de către Cumpărător, fără obiecții la livrare înscrise în procesul-verbal solicitat curierului.

11.8.Costul livrarii este afisat pe pagina produsului.

11.9.Plata produselor comandate prin Doctor Auto Service SRL se poate face astfel:

-prin transfer bancar in avans

-plata cu cardul online

Plata prin transfer bancar se face in baza facturii proforme, emisa la finalizarea unei comenzi. Produsele se vor expedia numai dupa ce se face dovada platii catre Doctor Auto Service SRL

Daca optati pentru plata online cu cardul bancar, procesarea datelor de pe cardul dumneavoastra se face prin intermediul unui procesator de plati online, iar Doctor Auto Service SRL nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul pe care il detineti.

11.10.Nu se percepe nicio taxă suplimentară față de suma totală care v-a fost afișată în momentul comenzii pe site.

XII.Returnarea produselor achizitionate la distanta

12.1.Conform O.U.G. 34/2014, consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere.

12.2.Suma aferentă produsului returnat, care figurează în factură fiscală de stornare, îi va fi rambursată clientului în cel mai scurt termen, însă nu mai mult de 14 zile calendaristice de la data de la care intrăm în posesia produsului returnat prin:

-Transfer în contul bancar specificat de client în formularul de retur, atunci când clientul a plătit prin transfer bancar

-În cazul în care plata comenzii s-a făcut cu un card bancar, rambursarea se va face prin aceeași metodă de plată.

12.3.În cazul în care doriți să returnați un produs, va rugăm să urmați următorii pași:

-Completați Formularul returnare produs și trimiteți-l către Doctor Auto Service SRL prin email, la adresa contact@doctorautoservice.ro .

-Introduceți produsul într-un colet tip cutie de carton, cu ambalaje de protecție, similar cum l-ați recepționat. Clientul returnează produsul după caz, cu toate componentele, accesoriile, inclusiv certificatul de garanție, obligatoriu însoțit de factură.

-După ce ați efectuat acești pași, vă rugăm să expediați produsul la adresa comunicata pe raspunsul primit pe email de catre Doctor Auto Service SRL , prin firmă de curierat rapid. Clientul este responsabil de împachetarea produsului pentru expediere.

-Nu expediați produse retur cu plata ramburs, deoarece nu vor putea fi recepționate, valoarea produsului se returnează doar în cont bancar după primirea și verificarea returului!

-Cheltuielile de transport sunt suportate conform legii de către client. În cazul în care expediați coletul cu plata transportului la destinație, vom fi nevoiți să facturăm contravaloarea transportului plus costul kilometrilor adiționali, dacă este cazul.

12.4.Termeni și Condiții de returnare:

-Produsul/produsele returnat/e să fie în aceeași stare în care a/au fost livrate, dezasamblat complet, fără urme de zgârieturi sau folosire (nu se acceptă pentru returnare produsele parțial asamblate, care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire), produsele sau componentele/accesoriile produselor să nu prezinte urme de zgârieturi, folosire/praf;

-Să aibă toate componentele, accesoriile;

-Dacă produsele de returnat au fost însoțite de eventuale cadouri, trebuie returnate și acestea sau contravalorea lor;

-Produsele se pot returna doar în ambalajul cu care au fost expediate și împreună cu toate documentele cu care au fost recepționate, după caz, (factura, manual de utilizare, garanție), ambalajul făcând parte din produs. Distrugerea sau ruperea ambalajelor sau a accesoriilor produsului atrage imposibilitatea returnării produselor, iar Doctor Auto Service SRL nu poate fi făcută răspunzătoare.

-Costul transportului produselor returnate mai sus menționate revine în responsabilitatea clientului. În cazul în care produsul a fost achiziționat într-o perioadă în care este în vigoare o ofertă de transport gratuit, dacă produsul va fi returnat, se va reține din valoarea acestuia costul de expediere suportat inițial de Doctor Auto Service SRL . Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind același serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea. Suma înapoiată nu include cheltuielile de transport.

12.5.Atunci când produsul returnat ajunge în posesia Doctor Auto Service SRL , vom face o evaluare a stării produsului, inclusiv starea componentelor și accesoriilor acestuia.

12.6.Clientul este de acord că în cazul produselor care la returnare prezintă urme de praf, de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri mecanice, accesorii lipsă, fără ambalaj, https://doctorautoservice.ro/ își rezervă dreptul de a percepe taxe suplimentare pentru readucerea produsului la starea inițială, taxe ce vor fi comunicate clientului după evaluarea prejudiciilor aduse.

12.7.Valoarea finală a diminuării se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare/reparare sau că diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit.

12.8.Diminuarea poate avea o valoare între 0 și 50% din valoarea inițială a produsului. Taxele de diminuare vor fi comunicate către client după recepționarea și verificarea produselor returnate.

12.9. Doctor Auto Service SRL va emite o factură de stornare cu valoarea rezultată în urmă evaluării și va rambursa clientului suma respectivă de bani.

12.10.În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul 47, pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin.

12.11.Purtați răspunderea pentru orice eventuală diminuare a valorii produselor, dacă în urma verificării conformității, proprietăților și funcționalității produselor se dovedește că această devalorizare a fost cauzată de manipularea necorespunzătoare de către dumnevoastră.

12.12.Cumpărătorul este obligat să anunțe lipsa din colet sau orice defect a unei componente a produsului comandat, înainte de începerea montajului și să păstreze conținutul coletului în starea în care le-a primit în vederea verificării și înlocuirii acestora.

12.13.Înainte de a proceda la instalarea produsului, clientul are obligația de a verifica starea produsului. Dacă observați că acesta prezintă defecte, semne de lovire, crăpături, nu procedați la instalarea/asamblarea lui! În acest caz, vă pierdeți dreptul de garanție și retur, acceptând, odată cu instalarea produsului, faptul că nu mai aveți cum dovedi că acest produs a ajuns așa inițial și nu s-a deteriorat în timpul instalării/montării defectuoase.

12.14.Produse care nu sunt acceptate la retur:

-În cazul în care produsul returnat nu este în aceeași stare în care a fost livrat. Dreptul dumneavoastră de a anula un Contract se aplică numai produselor care sunt returnate în aceeaşi stare în care sunt primite. Nu se va efectua nicio rambursare dacă produsul nu este în aceeaşi condiţie în care a fost livrat, dacă prezintă urme de folosire, urme de praf, sau dacă este deteriorat. În consecinţă, trebuie să aveţi grijă rezonabilă de produse cât timp se află în posesia dumneavoastră.

-Produse care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri mecanice sau electrice (nesemnalate că și defecte în primele 48 de ore de la recepționarea produsului);

-Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de praf, de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.;

-Un produs care are ambalajul deteriorat dar a fost acceptat de către Cumpărător, fără obiecții la livrare înscrise în procesul-verbal solicitat curierului.

-Dacă produsele returnate au fost însoțite de eventuale bonusuri/cadouri, trebuie returnate și acestea. În caz contrar, valoarea acestora se diminuează din valoarea produsului returnat;

-Produse confecționate/aduse pe comenzi speciale ferme, pentru a cărei furnizare a fost nevoie de plata în avans;

-Dacă au fost achiziționate mai multe produse de același fel, se acceptă retur doar dacă unul singur a fost desigilat sau dezambalat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate;

-Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator, indiferent dacă acestea au fost sau nu utilizate după desigilare.

-În cazul în care se returnează un produs dintr-un pachet promoțional se va returna diferența dintre prețul de bază și cel promoțional al produsului returnat;

-Nu se acceptă retur în oficiile poștale, returul se realizează exclusiv prin curier.

-După perioada de 14 zile calendaristice, produsele nu mai pot fi returnate.

XIII.Scrierea de Recenzii

13.1.Scrierea de Recenzii se poate face de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori in sectiunea de “Recenzii”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.

13.2.In momentul inregistrarii unei anumite Recenzii, Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

13.3.In momentul inregistrarii unei anumite Recenzii, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul se obliga la respectarea urmatoarelor conditii:

-Sa faca referiri doar la produsele comandate, evitand informatii legate de aspecte ce pot suferi modificari (pret sau oferte promotionale);

-Sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta in orice fel oricare alt Utilizator/Client/Cumparator;

-nu incalca sau insusesc drepturile de proprietate intelectuala, drepturile de confidentialitate, inclusiv drepturile de protectie a datelor cu caracter personal si/sau orice alt tip de drepturi;

-sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

-nu incalca orice lege sau reglementare aplicabila;

13.4.Cand o Recenzie este semnalata de catre un Utilizator/Client/Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termeni si Conditiile Site-ului. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.

XIV.Conciliere

14.1.In cazul in care aveti o nemultumire in legatura cu produsele sau serviciile oferite de Doctor Auto Service SRL , va rugam sa ne adresati un e-mail pe adresa: contact@doctorautoservice.ro . Orice conflict aparut intre clienti si companie se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila, prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care conflictul nu s-a solutionat pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane, conform legislatiei in vigoare.

XV.Alti Termeni

15.1.Acesti termeni si conditii reprezinta intregul acord dintre dumneavoastra si Doctor Auto Service SRL pentru utilizarea acestui site.

15.2. Doctor Auto Service SRL verifica periodic exactitatea informatiilor de pe site, dar nu ofera nicio garantie, expresa sau implicita, statutara sau de alta natura, privind continutul si disponibilitatea site-ului.

15.3.In cazul unei erori umane prin care pretul unui produs a fost introdus gresit in magazinul nostru online, nu suntem obligati sa furnizam respectivul produs la pretul gresit si va vom comunica acest lucru inainte de a livra comanda. In aceasta situatie, va vom transmite noul pret al produsului, iar dumneavoastra veti decide daca doriti sau nu sa achizitionati produsul la pretul corect.

15.4.Fotografiile produselor afisate pe site au caracter informativ si acestea pot contine accesorii neincluse in pachete, iar pretul sau unele specificatii pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot exista erori de operare.